Arcobel stelt zich voor: John

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

Hallo John! Jij bent bij ons Senior Support Engineer. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?

Dat betekent dat ik onze producten van binnen en van buiten ken. Die kennis gebruik ik om onze klanten, accountmanagers en ook productiemedewerkers van dienst te zijn.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Lang geleden had ik een geweldige baan als Avionica Specialist F16 bij de Koninklijke Luchtmacht. Verantwoordelijk voor derdelijns reparatie aan een aantal F16-systemen, zoals de onboard radio, RingLaserGyroINU en RadarWarningReceiver. Veel techniek, mooie apparatuur.

Toch begon het me voor mijn dertigste al te benauwen. Er was te weinig verandering. Dit nog 27 jaar volhouden? Nee… Het moest sneller, met meer afwisseling. Dus ging ik op zoek naar een vacature bij een bedrijf waar ik kon leren hoe het er buiten defensie aan toeging. Dat is nu alweer 22 jaar geleden!

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Ergens tussen de vijf en tien. Zwart en sterk. Vaker tien dan vijf.

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Toen ik samen met een andere ingenieur een geleverd systeem moest meten op de Eurostar, de trein die door de kanaaltunnel rijdt. Binnen een paar uur zijn we wel vijf keer in Engeland en Frankrijk geweest! Het meten leverde voldoende inzicht om het probleem te kunnen opsporen. Dat was het mooie eraan: twee engineers die doen waar ze goed in zijn in bijzondere omstandigheden.

 

Vul aan: Op vrijdag…

… maai ik het gras, rijd ik motor, doe ik boodschappen en stofzuig ik. Dan heb je in het weekend tijd over!

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Het Nokia Siemens Networks-project. Dit is alweer jaren geleden en draaide om internetverbindingen in treinen. Een flinke bevalling, met veel nieuw aspecten en een veeleisende klant. Denk aan brandveiligheid, systeemdocumentatie, normeringen en de techniek van het gebruik van meerdere draadloze modems.

 

Wat is je lievelingslunch?

Tagliatelle aglio olio fungi met spekjes in een italiaanse skihut in de Dolimiti. Natuurlijk na een ochtend lekker raggen op de ski's.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Ik kan de meeste taken prima vanuit huis uitvoeren. Concentratie is prima en ik word minder direct onderbroken door collega’s met vragen. Die vragen komen nu via de daarvoor bestemde kanalen en zijn daardoor beter te beheersen. Wel kom ik minder buiten en heb ik moeite op gezette tijd pauze te nemen.

 

Wat is je droomvakantiebestemming?
   

Een vakantie met mijn vrouw in een buitenlands gebied met bergen, een meer of zee en een aangename temperatuur. En daar dan lekker veel sportieve activiteiten doen, zoals bergwandelen en suppen. Afgewisseld met culturele dingen, zoals een designmuseum bezoeken.

 

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?

Het mooie van mijn functie is dat ik continu leer. Ik houd alle nieuwe technologische ontwikkelingen in mijn vakgebied en aan de rand daarvan in het oog. Indien er iets opduikt waar ik nog geen of weinig kennis van heb, dan verdiep ik me erin. De nieuwste Intel CPU’s, artificial intelligence-ontwikkelingen, 5G, of IoT in de cloud zijn niet nieuw voor mij op het moment dat ze geïntroduceerd worden.

Iets concreter: ik ben me de komende tijd aan het verdiepen in hoe je de informatiestromen die verschillende IoT edge-systemen genereren kunt managen en beheersen. En ik bedenk welke hardware oplossingen we daarvoor in kunnen zetten.