Whitepapers, Webinars & Blogs

Regelmatig plaatsen we hier whitepapers, blogs en opgenomen webinars over embedded hardware.

Techblog: Need for speed: parallelle GPU-berekeningen

Een beeld op je computerscherm bestaat tegenwoordig uit miljoenen pixels in wel een miljard kleurencombinaties. Iedere pixel die je ziet, is berekend door de GPU: de Graphic Processing Unit, een processor gespecialiseerd in het maken van beeldberekeningen. We maken dagelijks gebruik van een GPU, bijvoorbeeld tijdens het gamen of kijken van video’s, maar hoe werkt het precies? Wat is ervoor nodig om 3D-beelden te maken en waar koop je het beste een GPU?


Wapenen tegen cybercrime met behulp van Open Source en Big Data

Door IoT en Industrie 4.0 is er een enorme toename aan apparaten die met het internet verbonden zijn. Daarbij hebben veel bedrijven tegenwoordig een gedecentraliseerde IT-omgeving waar zowel bedrijfsprocessen als informatie in de cloud worden opgeslagen. Hierdoor neemt echter wel de kans op een cyberaanval toe. In een wereld waar elke 20 seconden een aanval plaatsvindt, is het voor bedrijven en securitypartners een uitdaging veilig te blijven.

Railway 4.0 applicaties

Treinen worden steeds vaker ingezet als hoogwaardig alternatief voor de luchtvaart. Ook zal door het verkorten van treinreistijden het gebruik van de trein de komende jaren naar verwachting gaan toenemen. In dichtbevolkte gebieden is er ook steeds meer behoefte aan een samenhangend geoptimaliseerd netwerk van trams, lightrail en snelbussen. Om reizigers comfort en reisgemak te bieden, worden diverse industriële embedded computersystemen voor het treinverkeer en bussen toegepast.

De mogelijkheden van de hedendaagse IPC

Arcobel heeft als marktleidende distributeur en systeemintegrator haar eigen IPC-lijn ontwikkelt. Deze IPC’s worden in een 19”chassis, tower chassis of microbox chassis behuisd. Ideaal voor toepassingen op enterprise- of industrial-level. In deze whitepaper worden diverse klantcases uitgelicht waar onze standaard en aangepaste IPC-systemen reeds succesvol zijn toegepast. Zo hebben wij bijvoorbeeld diverse unieke IPC-systemen ontwikkeld voor netwerkbeveiligingsapplicaties, simulatie, visualisatie en productielijnen.

Door onze jarenlange ervaring met het ontwikkelen en configureren van industriële computers, zijn wij in staat om een industriële PC naar behoefte, omgeving en situatie samen te stellen.

GPGPU Computing for Next-Generation Mission-Critical Applications

Recente ontwikkelingen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI) en toenemende eisen van zowel het bedrijfsleven als de militaire sector vragen om zware taken zoals: het renderen van beelden voor video; analyse van grote hoeveelheden gegevens bij het opsporen van risico's en het genereren van realtime tegenmaatregelen die door cyberbeveiliging worden geëist; evenals de op software gebaseerde abstractie van complexe hardware systemen. Hoewel de vooruitgang op het gebied van rekenversnelling op IC-niveau niet voldoende aan deze eisen voldoet, stelt deze discussie heterogeen computergebruik voor als alternatief.

Een van de vele voordelen die heterogeen computergebruik biedt, is de juiste toewijzing van workloads aan traditionele CPU's en taak specifieke chips zoals grafische verwerkingseenheden (GPU's) en de relatief nieuwe algemene GPU (GPGPU). Deze chipsets, gecombineerd met specifieke hardware platforms die door ADLINK in samenwerking met NVIDIA zijn ontwikkeld, bieden oplossingen voor een laag energieverbruik, geoptimaliseerde prestaties, robuuste behuizingen en kleine vormfactoren (SFF's) voor elke branche over de hele wereld.


Balancing new apps and privacy on the 5G Edge: Opinions and views of Millennials

Het 5G-netwerk is de volgende stap in mobiele netwerken. Het wordt gekenmerkt door zeer hoge downlink- (en uplink-) snelheden, lage latentie en een platte netwerkarchitectuur. 5G-netwerken maken gebruik van tal van nieuwe technologieën: fronthaul, CRAN, NFV, SDN, edge computing, Massive MIMO, enz…

Voor deze whitepaper heeft iGR de interesse in verschillende specifieke 5G-services en -toepassingen gemeten die afhankelijk zijn van ten minste een van de aspecten van 5G-functionaliteit: verbeterde mobiele breedband (eMBB), ultra betrouwbare lage latentie (URLLC) of IoT. Sommige diensten, zoals mobiel gamen met Augmented Reality (AR) of Virtual Reality (VR), zijn niet mogelijk zonder 5G; andere worden simpelweg verbeterd door 5G-functionaliteit.


Hoe 5G en telecommunicatie te gebruiken

Dataoverdracht gaat steeds sneller. Door de uitrol van de nieuwe 5G standaard zullen biljoenen apparaten en mensen met elkaar in contact komen te staan. Het 5G netwerk biedt kansen en bedreigingen tegelijkertijd. De Benelux landen zijn goed op weg om hun 5G-netwerkdoelstellingen te bereiken. De uitrol van 5G vervangt 4G LTE-breedbandverbindingen, levert snellere download- en uploadsnelheden en vermindert de vertraging in communicatie tussen apparaten en het netwerk. In deze blog wordt door Ivan Tsai van Adlink meer achtergrond informatie gedeeld.

Webinar AI & Machine Vision

Machine vision producten worden het meest toegepast in de productie van halfgeleiders en elektronica, en de automotive industrie. In de automotive industrie is het gebruik van machine vision systemen het grootst. In een gemiddelde productielijn in deze sector zijn een dozijn machine vision systemen aanwezig. Daarnaast wordt machine vision in toenemende mate ingezet in autonome voertuigen voor objectherkenning.   

De vision controllers van Neousys zijn sterk geïntegreerde flexible uit te breiden krachtige embedded computersDe vision controllers zijn rijk aan specifieke realtime I/O's, camera interfaces en ondersteunende Artificial Intelligence mogelijkheden. 

De vision controllers van Neousys zijn specifiek ontwikkeld. Hierdoor zijn ze veel beter in zetten en krachtiger dan traditionele embedded computers. De Nuvo-8240GC is bijvoorbeeld de compactste embedded industriele box computer die door NVIDIA® is gekwalificeerd waarin 2 Tesla T4 kaarten kunnen.