Arcobel stelt zich voor: Jozef

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

Hallo Jozef! Jij bent bij ons Account Manager. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?

Kort gezegd: geld verdienen met technische projecten bij diverse klanten. Het geeft een kick als je samen met de klant en toeleverancier(s) oplossingen kan bieden. Als oud HTS-er blijf je tenslotte een techneut. Als ze thuis vragen wat voor werk ik nou eigenlijk doe, dan zeg ik dat ik als een soort makelaar de juiste oplossing voor de klant zoek. Vergelijk het maar met een huis kopen - maar er moet wel een andere keuken in. Daarbij maak ik gebruik van onze kennis en van het brede netwerk aan toeleveranciers.

Als de aangedragen oplossingen nog niet helemaal voldoen, dan gaan we er samen voor zorgen dat het wordt aangepast. Boeiend werk met als resultaat dat de klant geholpen is en de schoorsteen van Arcobel kan blijven roken.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Ik kwam zeventien jaar geleden bij een concullega vandaan die een streep zette door de systeemintegratie en het behartigen van wereldwijde high-tech toeleveranciers. De Embedded-wereld is klein. Ik was al eens gepolst om richting Arcobel te komen. Die stap was toen snel gemaakt.

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Op de zaak tussen de drie en de vijf. Gek genoeg tijdens het thuiswerken meer, tussen de vier en soms wel zes. Ik ben er nog niet achter hoe dat komt, want de kwaliteit van de koffie bij Arcobel is prima.

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

De dag dat ik van m’n werk over de A2 naar huis reed en Arcobel via de telefoon meldde dat er een fantastische order binnen was. Bij de afrit kwam ik er tot mijn schrik achter dat ik tijdens dit gesprek ruim 130 km/u reed waar ik sinds een aantal dagen maar 100 km/u mocht. Een bekeuring dus, nota bene geregistreerd door apparatuur boven de weg die ik zelf via Arcobel had geleverd.

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik meteen…

...een biertje pakken. Al moet ik bekennen dat ik een vrijdagmiddagborrel met collega’s soms wel mis.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?
          

Dat is toch wel de ontwikkeling van een Ad-Hoc-Router voor Fox-IT met als eindklant Defensie. Ja, dat is die opdracht waar ik die prent van hierboven aan te danken had. De ontwikkeling startte in 2007. De eerste leveringen waren ergens in 2018. We leveren ze gelukkig nog steeds, maar wat een verschillende gezichten heb ik zien komen en gaan bij zowel Fox-IT als Defensie. Ik ga nu mijn dertiende jaar in met dit project.

Wat je hiervan leert? Dat je heel geduldig, tactisch, flexibel en volhardend moet zijn tijdens dit soort langlopende projecten. En vertrouwen moet houden en energie erin moet steken om partijen bij elkaar te houden.

 

Wat is je lievelingslunch?

Sinds ik thuis werk staat er op vrijdag een broodje kroket op het menu in de thuiskantine. Heerlijk!

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Die lekkere lunch natuurlijk. En erna een stevige wandeling: de Amsterdamse Waterleidingduinen zijn onze achtertuin. Ik ken inmiddels alle damherten persoonlijk ;-)

 

Wat is je droomvakantiebestemming?
   

Oei, dat is een lastige. Ik moet bekennen dat mijn vrouw al meer dan dertig jaar mijn reisleidster is. We hebben zo onderhand alle hoeken van de wereld gezien. Het is haar hobby en ik moet mee. Zelfs toen de kinderen nog klein waren stapte ik achter het stuur en vroeg waarheen de reis ons deze keer zou brengen. Maar de mooiste plek vond ik Namibië: ver weg van alles en recht onder de melkweg.

 

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?

Ik zou graag weer wat vaker bij klanten en toeleveranciers langsgaan voor nieuwe uitdagingen. Dat is tijdens deze Covid-19-periode toch lastig. Zoomen, Teams, Webex… het is allemaal niet mijn ding. Ik kijk toch liever de mensen in de ogen en zie graag de technische omgeving waarin ze werken. Dat is voor mij de manier om snel binding te krijgen met zo’n bedrijf. Als het snel klikt met een klant gaat alles veel soepeler.