Machinebouw event 2023Machinebouw van traditioneel naar smart‘: dat is het centrale thema op het machinebouw event op 12 december 2023 in 's-Hertogenbosch.
En smart machinebouw, daar zijn wij van! Op deze dag laten we machinebouwers zien hoe wij met klanten uit de industrie samenwerken om met AI tot slimme embedded hardware oplossingen te komen.

Ook een smart start? Plan een brainstormsessie met één van onze senior support engineers. Gebruik hiervoor de button of de chatfunctie. Zij bespreken graag met je hoe we onze technische kennis kunnen inzetten binnen de industriële omgeving waarin je actief bent.

Op onze stand kun je een AI demo bekijken met een Aetina Jetson/Orin systeem waarmee we license plate recognition presenteren. Ditzelfde principe passen we toe binnen industriële omgevingen zoals de landbouw.

Industriële automatisering | Onkruid selectie in de landbouw Een teler van gewassen benaderde Arcobel met een specifieke wens: een robot die ook in volvelds toepassingen met sla, suikerbieten of knolselderij automatisch onkruid kan herkennen en bestrijden. Eén van de voorwaarden was dat de industriële pc die hiervoor zou worden ontwikkeld, kon worden aangesloten op een tractor zonder dat deze hiervoor moest worden aangepast. Daarnaast was een 4G verbinding gewenst om remote service te kunnen verlenen. Het technische team van Arcobel ontwikkelde een robuuste industriële computer die bestand is tegen alle natuurlijke omgevingsomstandigheden zoals weersinvloeden en trillingen. De industriële computer stuurt 4 hoge resolutiecamera’s aan en zorgt tevens voor beeldherkenning. Hierdoor kan zeer nauwkeurig en met hoge snelheid onkruid worden gedetecteerd. Nu zou je aannemen dat de onkruidselectie op basis van vorm gebeurt waarbij onderscheid wordt gemaakt tussen gewas en onkruid. Niets is minder waar: hierbij wordt juist geselecteerd op kleur van het gewas. De reden hiervoor is dat deze manier van selecteren veel minder rekenkracht vraagt dan een selectie op basis van vorm.

Industriële automatisering | Aardappels op kwaliteit gesorteerd via AI Een compacte optische sorteermachine die tot 10 ton aardappels per uur sorteert op kwaliteit. Dat is het product dat is ontwikkeld door jonge ondernemers die zich richten op automatisering van de agrarische sector. Arcobel levert de AI hardware en router die zorgen voor een betrouwbaar sorteerproces. Door de combinatie van cameratoepassingen en kunstmatige intelligentie worden afwijkingen zoals bijvoorbeeld scheuren en beschadigingen herkend en uitgelezen. Door deze techniek besparen telers en verwerkers van aardappels fors op arbeidsuren en kunnen ze tegelijkertijd rekenen op constante kwaliteit.

 

Zien we je bij het Machinebouw event op 12 december in 's-Hertogenbosch?

Ben je benieuwd naar de manier waarop we onze technische kennis kunnen inzetten binnen jouw industriële omgeving? Kom langs op onze stand op het Machinebouw event, we gaan graag met je in gesprek!

Meld je aan

Een bezoek aan het event is kosteloos voor bezoekers die actief zijn als machinebouwer of system integrator. Ben je erbij op 12 december? Meld je hier aan!