Persbericht: 16-2-2021

Arcobel introduceert nieuwe IoT Comfort Sensor CO2 voor een gezond en veilig binnenklimaat.

De nieuwe IoT Comfort Sensor van Arcobel helpt de risico’s van het verspreiden van virussen, waaronder COVID-19, in gebouwen te verlagen. Deze nieuwe batterij gevoede Comfort Sensor meet de luchtkwaliteit en stuurt deze informatie via LoRaWAN of Narrow Band Internet of Things (NB-IoT)  door naar zo goed als iedere IoT Cloud omgeving.

Het meten van de luchtkwaliteit in gebouwen is belangrijker dan ooit geworden. De Comfort Sensor maakt u bewust van de gevaren van besmetting en geeft alarmen als gevaarlijke CO2 grenzen worden overschreden.

Met deze informatie kunt u gaan ventileren waar en wanneer het nodig is. Daarmee wordt energie bespaard ten opzichte van constant ventileren, zoals nu vaak gebeurd. Met de data uit de sensor kunt u tevens de optimale groepsgrootte per ruimte gaan bepalen. In combinatie met de People Counter Sensoren van Arcobel krijgt inzicht hoe u de drukte in gebouwen kunt gaan managen.

Het verbeteren van de kwaliteit van de lucht in kantoren, klaslokalen, kinderdagverblijven, zorginstellingen, winkels, buurtcentra, musea en vele andere denkbare locaties wordt met de Comfort Sensor eenvoudig en er is voor de installatie geen technische kennis benodigd.

De Comfort Sensoren meten nauwkeurig de CO2 waarde, temperatuur, luchtvochtigheid en aanwezigheid. CO2: meetbereik 400  tot 5.000ppm, afwijking ±50 ppm. Temperatuur: meetbereik 0-65°C, afwijking ±0,2°C. Vochtigheid: meetbereik 10 tot 90%, nauwkeurigheid ±2%.

Een simpele Comfort Cloud Applicatie inclusief alarmering wordt kosteloos meegeleverd bij de NB-IoT Comfort Sensoren. De applicatie biedt een Multi Room overview met definieerbare groepen.

De historische meetgegevens blijven 3 weken beschikbaar bij een meetinterval van 15 minuten.

Deze kant en klare NB-IoT Comfort sensor met Cloud Dashboard op een Smartphone is ideaal voor leraren en conciërges in het onderwijs.

Door het gebruik van NB-IoT als connectiemethode werken de sensoren vele jaren probleemloos op 1 of 2 stuks 3.6V batterijen. De batterij status is op afstand uit te lezen. NB-IoT Sensoren zijn toekomstbestendig. De NB-IoT Comfort Sensor maakt gebruik van 4G en 5G netwerken. Er is geen lokale Gateway of versterker in het gebouw nodig. De sensor wordt direct aangemeld op bestaande mobiele telecom netwerken. De signaalontvangst in gebouwen is door het gebruik van NB-IoT uitstekend. De optioneel mee te leveren NB-IoT SIM is momenteel geschikt voor gebruik in Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Kroatië, Hongarije, Griekenland, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Spanje, Verenigd Koningrijk, Zweden, Finland en België. 

Datacake, Docksters, Mydevices, Switzercloud, Brunata, Microshare ondersteunen reeds de Comfort Sensor CO2 binnen hun IoT Cloud omgeving.

Arcobel Embedded Solutions is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Arcobel is sinds 1974 leverancier van embedded systemen op maat voor Cybersecurity & Surveillance, Industrie, Infrastructuur, Offshore, Vervoer, Telecommunicatie en de Gezondheidszorg.