Persbericht: 08-06-2021

Overname Insydes BV, de moedermaatschappij van Arcobel Embedded Solutions BV, door Dual Inventive Holding.

Dual Inventive neemt alle aandelen van Insydes over. CEO Sjef ten Den van Insydes Groep, CEO Jacob Zeeman en CTO Lex van der Poel van Dual Inventive plaatsten op 3 juni hun handtekening onder de overeenkomst die de overname met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 bevestigt. Insydes is de moedermaatschappij van Arcobel Embedded Solutions. Het is de wens van Dual Inventive om het karakter van Arcobel te behouden. De dagelijkse leiding van Arcobel blijft dan ook bij het huidige managementteam.

Arcobel is een gespecialiseerde value added distributeur van hoogwaardige embedded hardware oplossingen voor de industriële sector. Dit doet Arcobel vanuit haar vestigingen in Nederland en België voor hoofdzakelijk de Benelux-markt. Naast het adviseren en leveren van standaardproducten, kunt u bij hen ook terecht voor maatwerk. De engineers van Arcobel kennen de markt en de producten, en staan klaar om haar klanten van het perfecte advies te voorzien. Denk hierbij aan volledig uniek samengestelde producten – van CPU-kaarten tot klant specifieke industriële pc-systemen.

Samen met de klant gaat Arcobel op zoek naar een optimale afstemming van hardwarecomponenten, passend bij de applicatie en verwachtingen – veel van de hardware gaat bijvoorbeeld 10 jaar lang mee. De leveranciers van Arcobel  zijn hier blij mee: sommigen vertegenwoordigen zij al 30 jaar! Niet gek dus, dat zij keer op keer aangeven dat ze Arcobel zien als een betrouwbare, op kennis gedreven en uitermate klantvriendelijke partner. Of het nu gaat om systemen voor telecom, Openbaar Vervoer, spoor, tram, metro, bus, machinebouw of de maritieme sector: bij Arcobel leveren ze altijd passende producten gebaseerd op een jarenlange ervaring.

Als value added distributeur beschikt Arcobel over een eigen volledig ingerichte ESD-assemblage waar de hoogwaardige producten worden samengebouwd, getest en worden voorzien van klant specifieke applicatiesoftware. Het logistieke systeem dat Arcobel hiervoor heeft ingericht zorgt ervoor dat klanten kunnen vertrouwen op een passende registratie van de gebruikte componenten en betrouwbare leveringen afgestemd op de eisen van haar klanten. Hierdoor kan Arcobel haar klanten nu en in de toekomst voorzien van het juiste advies over beschikbaarheid, productwijzigingen en passende vervangende producten adviseren bij het end of life gaan van producten. Hierdoor kunnen de klanten van Arcobel erop vertrouwen dat hun bedrijfsprocessen en continuïteit geborgd zijn.

Sinds de oprichting is het doel van Dual Inventive geweest om geïntegreerde digitale systemen te creëren die de spoorcapaciteit, de netwerkefficiëntie en de veiligheid van baanwerkers verbeteren. Het in Oisterwijk gevestigde technologiebedrijf heeft daarnaast recentelijk de spin-off AnyWare opgericht. Deze startup levert oplossingen om op afstand bedrijfsmiddelen te bewaken en beheren voor sectoren zoals landbouw, infrastructuur en industrie, gezondheidszorg en beveiliging. Dual Inventive krijgt door de overname de beschikking over een technologisch gedreven distributeur waar zij de expansie de komende jaren mee veilig stelt op onder andere het gebied van assemblage en logistieke services. Tevens krijgt Dual Inventive toegang tot het hoogwaardige van Arcobel onder andere gericht op openbaar vervoer, spoor, tram, metro en bus.

Voor de klanten van Arcobel veranderd er niets door deze overname. De dienstverlening zoals u deze gewend bent en de voor uw bekende contactpersonen veranderen niet. De overname biedt voor Arcobel kansen en mogelijkheden in bijvoorbeeld het IoT productportfolio dat Dual Inventive heeft. Tevens neemt de slagkracht toe bij de industriele projecten die Arcobel voor haar klanten uitvoert.

 

Persbericht: 16-03-2021

Arcobel Embedded Solutions grote winnaar aanbesteding Nederlandse Spoorwegen.

Om de reiziger snel en betrouwbaar internet in de trein te kunnen bieden, gaat NS de komende tijd met de aangekochte apparatuur van Arcobel, de WIFI upgraden in de VIRM, DDZ  en ICM.

Eind 2019 is er door de NS een aanbesteding uitgeschreven om voor 2 percelen een raamovereenkomst af te sluiten voor een initiële periode van 4 jaar met nog eens 2 x 2 jaar verlenging naar eigen inzicht van NS. Momenteel wordt verwacht dat NS in Q3 2021 zal starten met de integratie van ruim 1.500 switches, 1.500 wireless access points en 2.650 antennes. De te leveren apparatuur voldoet aan de gestelde eisen en brengt de netwerkomgeving binnen de NS treinen up-to-date.

Sterke Positie Arcobel Embedded Solutions

Arcobel Embedded Solutions levert sinds 2006 computer gerelateerde hardware aan openbaarvervoersbedrijven aan diverse landen in de Europese Unie en daarbuiten. Hierdoor heeft Arcobel een uniek op elkaar afgestemd leverancierspakket en beschikt het over uitgebreide technische expertise. Dit pakket bevat wireless accespoints, industriële computersystemen en industriële netwerk routers en switches. Deze producten voldoen allemaal aan de EN50155 normering. Arcobel Embedded Solutions biedt ook assemblage mogelijkheden maar ook klant specifieke applicaties en BIOS instellingen kunnen voor levering aan klant worden verzorgt 

Arcobel Embedded Solutions is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Arcobel is sinds 1974 leverancier van embedded systemen op maat voor Cybersecurity & Surveillance, Industrie, Infrastructuur, Offshore, Vervoer, Telecommunicatie en de Gezondheidszorg.

 

 

Persbericht: 16-2-2021

Arcobel introduceert nieuwe IoT Comfort Sensor CO2 voor een gezond en veilig binnenklimaat.

De nieuwe IoT Comfort Sensor van Arcobel helpt de risico’s van het verspreiden van virussen, waaronder COVID-19, in gebouwen te verlagen. Deze nieuwe batterij gevoede Comfort Sensor meet de luchtkwaliteit en stuurt deze informatie via LoRaWAN of Narrow Band Internet of Things (NB-IoT)  door naar zo goed als iedere IoT Cloud omgeving.

Het meten van de luchtkwaliteit in gebouwen is belangrijker dan ooit geworden. De Comfort Sensor maakt u bewust van de gevaren van besmetting en geeft alarmen als gevaarlijke CO2 grenzen worden overschreden.

Met deze informatie kunt u gaan ventileren waar en wanneer het nodig is. Daarmee wordt energie bespaard ten opzichte van constant ventileren, zoals nu vaak gebeurd. Met de data uit de sensor kunt u tevens de optimale groepsgrootte per ruimte gaan bepalen. In combinatie met de People Counter Sensoren van Arcobel krijgt inzicht hoe u de drukte in gebouwen kunt gaan managen.

Het verbeteren van de kwaliteit van de lucht in kantoren, klaslokalen, kinderdagverblijven, zorginstellingen, winkels, buurtcentra, musea en vele andere denkbare locaties wordt met de Comfort Sensor eenvoudig en er is voor de installatie geen technische kennis benodigd.

De Comfort Sensoren meten nauwkeurig de CO2 waarde, temperatuur, luchtvochtigheid en aanwezigheid. CO2: meetbereik 400  tot 5.000ppm, afwijking ±50 ppm. Temperatuur: meetbereik 0-65°C, afwijking ±0,2°C. Vochtigheid: meetbereik 10 tot 90%, nauwkeurigheid ±2%.

Een simpele Comfort Cloud Applicatie inclusief alarmering wordt kosteloos meegeleverd bij de NB-IoT Comfort Sensoren. De applicatie biedt een Multi Room overview met definieerbare groepen.

De historische meetgegevens blijven 3 weken beschikbaar bij een meetinterval van 15 minuten.

Deze kant en klare NB-IoT Comfort sensor met Cloud Dashboard op een Smartphone is ideaal voor leraren en conciërges in het onderwijs.

Door het gebruik van NB-IoT als connectiemethode werken de sensoren vele jaren probleemloos op 1 of 2 stuks 3.6V batterijen. De batterij status is op afstand uit te lezen. NB-IoT Sensoren zijn toekomstbestendig. De NB-IoT Comfort Sensor maakt gebruik van 4G en 5G netwerken. Er is geen lokale Gateway of versterker in het gebouw nodig. De sensor wordt direct aangemeld op bestaande mobiele telecom netwerken. De signaalontvangst in gebouwen is door het gebruik van NB-IoT uitstekend. De optioneel mee te leveren NB-IoT SIM is momenteel geschikt voor gebruik in Nederland, Oostenrijk, Tsjechië, Slowakije, Polen, Kroatië, Hongarije, Griekenland, Zwitserland, Liechtenstein, Italië, Spanje, Verenigd Koningrijk, Zweden, Finland en België. 

Datacake, Docksters, Mydevices, Switzercloud, Brunata, Microshare ondersteunen reeds de Comfort Sensor CO2 binnen hun IoT Cloud omgeving.

Arcobel Embedded Solutions is ISO 9001:2015 gecertificeerd. Arcobel is sinds 1974 leverancier van embedded systemen op maat voor Cybersecurity & Surveillance, Industrie, Infrastructuur, Offshore, Vervoer, Telecommunicatie en de Gezondheidszorg.