Des-Case/RMF Systems realiseert Realtime monitoren van oliekwaliteit met behulp van het Insight IoT platform van AnyWare.

Des-Case/RMF Systems is een wereldleider op het gebied van het ontwerpen van innovatieve oplossingen voor bescherming van hydrauliek & smeerolie tegen vervuiling. De levensduur van mechanische apparatuur is direct gerelateerd aan hoe goed het onderdeels gesmeerd tijdens de werking, maar de kwaliteit van een smeermiddel kan negatief worden beïnvloed door vocht en andere verontreinigingen. Des-Case/RMF Systems produceert een reeks producten om de kwaliteit van het smeermiddel te behouden. Hiermee optimaliseert Des-Case/RMF Systems de levensduur van dure mechanische hardware en bespaart dit klanten dure reparaties en vroegtijdige vervangingen. Een voorbeeld van zo'n product is de ontluchtingsdroger (desiccant breather). Deze apparaten voorkomen dat vocht en deeltjes apparatuur binnendringen wanneer deze 'ademt', wanneer lucht uitzet en krimpt als gevolg van verandering in druk en temperatuur of verplaatsing in hydraulische systemen. Zonder toepassing van een breather verontreinigt het smeermiddel en zullen na verloop van tijd machines zoals pompen of tandwielkasten schade oplopen.

Inzicht in kwaliteit en levensduur

De technische oplossingen van Des-Case/RMF Systems zijn innovatief en toonaangevend in de industrie. Op verschillende manieren kan de status van de Des-Case/RMF Systems producten, door middel van visuele inspectie worden bewaakt. Met lokaal geïnstalleerde sensors en controle panels is continu inzicht in de status van de installatie en de kwaliteit van het smeermiddelen te verkrijgen. Door inspectie op locatie wordt de beheerder van de installatie geïnformeerd over de status van de omgeving en kunnen beslissingen worden genomen over het moment waarop filters en breathers moeten worden vervangen. Door tijdige vervanging optimaliseert Des-Case/RMF Systems de levensduur van de mechanische hardware en worden reparaties en vroegtijdige vervangingen voorkomen.

Met Insight ook inzicht op afstand

Door de koppeling van de sensors aan de PLC to Cloud gateway van AnyWare voorziet Arcobel in een volledige integratie met het IoT platform “Insight”. Doordat alle belangrijke sensorwaarden nu in de cloud worden opgeslagen is er op ieder gewenst moment  inzicht in de status van de omgeving, en kan het historisch verloop van sensor waarden inzichtelijk worden gemaakt. De specialisten van Des-Case/RMF Systems analyseren deze data en kunnen alarmen definiëren waardoor bij dreigende overschrijding van drempelwaarden een correctieve actie kan worden opgestart.

Door dit real time en historisch inzicht is het mogelijk om ongewenste ontwikkelingen tijdig te signaleren en op basis hiervan “predictive maintenance” naar een hoger niveau te brengen. Zeker wanneer de oplossingen van Des-Case/RMF Systems worden ingezet in extreme situaties of locaties, is de toepassing van “Insight” van onschatbare waarde. Zie voor enkele voorbeelden https://www.descase.com/solutions/by-industry/

Over Des-Case en RMF Systems

Een aantal grote veranderingen die Des-Case in de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, hebben geleid tot een aanzienlijke groei. Des-Case is oorspronkelijk gericht op de Amerikaanse continenten en heeft in 2018 RMF Systems overgenomen. Dit Nederlands bedrijf ontwikkelt producten voor hydraulische olie en smeermiddel en is toonaangevend op de Europese markt. Des-Case is naast het Amerikaans continent actief in Europa, het Midden-Oosten en heeft vestigingen in Shanghai, China en Bombay, India.

Over AnyWare en Insight

AnyWare is net als Arcobel onderdeel van de Dual Inventive groep. AnyWare levert een end-to-end oplossing om assets te monitoren. Initieel waren deze assets voornamelijk bedoeld voor het monitoren van het spoor, maar tegenwoordig is AnyWare ook bij vooraanstaande projecten buiten het spoor domein betrokken. Mede dankzij de oorspronkelijke focus, zit een robuust platform ontwerp sterk verankerd in het DNA van AnyWare en is veiligheid een kernwaarde.

Insight is het volledig in eigen beheer ontwikkelde IoT Cloud platform van AnyWare en is één van applicaties voor asset monitoring en bijkomend service beheer. Insight vormt de solide basis voor een breed portfolio aan draadloze low-power apparaten die in combinatie met het platform en applicaties het mogelijk maakt om uw assets AnyWare in de wereld te monitoren en te beheren. Het totale ecosysteem is modulair, plug and play en is volledig als een service in te zetten, en vormt de basis voor de PLC to Cloud oplossing.

Meer weten?

Benieuwd naar de impact van Insight op jouw werkomgeving? Neem dan contact op met Menno Langedijk, hij helpt je graag verder.