Rugged Embedded Computer Intel E-2176M CPU up to 32GB

SKU:
SCA-990944-BV
Fabrikant:
MPL
 • Processor : Intel Xeon
 • Max geheugen : 32GB
 • Operating Temperatuur : -20°C/+60°C


MPL PIP48 High Performance Rugged Embedded Computer
MPL heeft een nieuwe PIP productfamilie ontwikkeld, gebaseerd op het bekende PIP design. De PIP4X-productfamilie bestaat uit krachtige, energiebesparende en sterk geïntegreerde robuuste embedded computers. De MPL PIP 48 is ontworpen op basis van embedded componenten. Dit zorgt ervoor dat deze exacte configuratie de komende 15 jaar leverbaar is. Zo is deze rugged industriële PC gebaseerd op het industriële embedded moederbord van MPL. Dit moederbord is uitgevoerd met de Intel® C246 chipset. Het moederbord ondersteunt de integratie van 8e en 9e generatie Intel embedded processoren. De PIP48 is dan ook standaard uitgevoerd met een embedded Intel Xeon E-2176M processor. Deze industriële pc is bestand tegen schokken, trillingen en de meest extreme omgevingstemperaturen. Standaard is deze rugged embedded computer voorzien zijn van diverse interfaces, zoals: DP, DVI-D, USB 3.1 en RS232/422/485. De PIP48 is daarnaast ook met verschillende interne interfaces uitgerust, namelijk: mPCIe, m.2 en PCIe/104. Hierdoor kan deze industriële PC van diverse uitbreidingsmogelijkheden worden voorzien.

Neem contact met ons op voor de levertijd
Configureer dit systeem
Details
Specificaties
Downloads

Ruggedized Industriële Box PC

De PIP48 is ontwikkeld om in zeer extreme omgevingstemperaturen optimaal te presteren. Dit embedded systeem is dan ook bestand tegen temperaturen variërend van -40 °C tot +85 °C.

Het unieke rugged design van deze industriële embedded pc, gecombineerd met zeer hoogwaardige componenten, biedt gebruikers een hoge betrouwbaarheid en duurzaamheid. Iedere PIP behuizing is gechromateerd zodat uw configuratie zo goed mogelijk tegen EMI beschermd wordt.

Innovatieve Koeling

In een normale omgeving worden pc’s door ventilatoren gekoeld en bevinden deze systemen zich over het algemeen in een airconditioned ruimte met een constante temperatuur rond de 30°C. Deze condities gelden echter niet voor industriële embedded pc’s. Deze embedded computers worden aan de meest uitdagende omgevingen en temperaturen blootgesteld. Voor dit soort toepassingen is een PC met een standaard ventilatiesysteem geen optie. Het conductieve koelingssysteem van de MPL PIP48 is ontworpen om tot 60°C volledig fanless te opereren. In plaats van dat de embedded hardware met lucht gekoeld wordt, wordt de geproduceerde hitte door een heatsink in de chromateerde behuizing passief afgevoerd. Op verzoek is het mogelijk om deze fanless rugged embedded computer van een fail-safe ventilation array te voorzien. Middels dit ingenieuze systeem wordt er geen lucht en stof over de PCB geblazen. Dit is mogelijk doordat de heatsink uitsluitend gekoeld wordt. De ventilatoren bevinden zich namelijk in een aparte behuizing, die van binnen aan de heatsink gemonteerd wordt. Met deze geïntegreerde airflow kunnen deze rugged embedded computers ook onder extreme temperaturen van -20°C tot 60°C full performance opereren. Hierdoor kan de PIP48 ook in zeer extreme temperatuuromgevingen moeiteloos ingezet worden. Door de fail-safe ventilation array wordt de temperatuur stress van de interne componenten gereduceerd en wordt current leakage voorkomen. Dit resulteert in een verlengde levensduur en failure safety van de MPL PIP48.

In-house getest

MPL test ieder systeem uitgebreid op basis van standaard tests en burn-in cycles. Additioneel is de PIP48 onder zeer extreme temperatuurwisselingen getest. Deze tests worden in een in-house lab, onder temperaturen variërend van -45 ° C tot +90 °C uitgevoerd. Deze quality assurance activiteiten van MPL verzekeren een uiterst betrouwbaar eindproduct.

Intel Xeon-E processor

De PIP48 is uitgevoerd met een 6 core (12-thread) CPU architectuur. Deze embedded processor levert 2,7 GHz performance. In de Turbo Mode kan deze kloksnelheid naar 4,4 GHz verhoogd worden. Dit is een aanzienlijke verbetering in performance, vergeleken met 7de generatie intel Core i7 en Xeon processoren. Hierdoor is de PIP48 een ideale performance-per-Watt oplossing voor applicaties waar veel CPU performance vereist is.

Open Frame CPU Boards

De footprint van de PIP48 is identiek gebleven aan al zijn voorgangers: de PIP3X, PIP2X, PIP1X en de PIPX series. Deze industriële embedded pc is leverbaar met standaard (industriële) connectoren of als Open Board oplossing met lockable headers. Dit is geheel afhankelijk van de behuizingkeuze of van de gebruikersbehoeften.

Uitbreidingsopties

De interne expansie bus biedt de mogelijkheid om PCIe/104 of PCIe kaarten in de MPL PIP48 te integreren. Deze uitbreidingsmogelijkheden maken klant specifieke configuraties mogelijk. Het gehele EMC systeem design van de PIP48 voldoet aan de CE, FCC, EN 50155, IEC 60945 en MIL-STD-810 standaarden.

Ook is de industriële PC met PMC, mPCIe en XMC kaarten uit te breiden. Deze kaarten interfacen rechtstreeks naar de onboard PCIe x 16 bus.

Door de XMC of PMC expansiekaarten toe te passen kunt u maximaal 3/6 PMC of XMC modules in uw systeem integreren. De MPL PIP48 is hierdoor eenvoudig met diverse opties uit te breiden, zoals: ADC/DAC, FPGA, Avionics XMC/PMC, Graphics of netwerk kaarten.

Met de Fine mPCIe uitbreidingskaart kunnen er 6 additionele mPCIe modules aan het systeem toegevoegd worden. Zo kan de PIP48-1 o.a. met GPS, LTE, 3/4G, seriële communicatie, of veldbus communicatie (CAN & Profibus) worden uitgerust.

Netwerkopties

De MPL TX2FX media converter vertaald transmissie signalen van een twisted-pair 10/100/1000Base-TX kabel naar een 100Base-FX, of een 1000Base-X fiber optic kabel. Op deze wijze zijn data transmissie afstanden tot wel 10km te realiseren.

Doormiddel van de MPL UNIGET module kan de PIP48-1 met RJ45 connectoren, SFP cages of lockable headers worden voorzien. Ook is het mogelijk om de beschikbare koperdraad poorten met PoE technologie uit te rusten. Iedere ethernetpoort wordt via zijn eigen Intel® Ethernet controller met een dedicated PCIe x1 lane verbonden.

Met de MAXBES kunt u een Gigabit switch functie aan de PIP48-1 toevoegen. De module is uitgevoerd als een switch met acht 1Gbit poorten en twee 10 Gbit poorten. Deze 8 poorts switch is beschikbaar in een versie met 8 RJ45 koper poorten, of in een variant met 4 RJ45 koper poorten en 4 1Gbit SFP poorten. Voor de SFP poorten kunnen de meeste gangbare transceivers gebruikt worden.

Voor rugged applicaties is de MPL MAGBES Gigabit switch ideaal. Deze Gigabit switch is beschikbaar met 5 of 8 RJ45 poorten. Ook kunt u opteren voor een variant met 2/4 fiber poorten. De MAGBES module is tevens beschikbaar met lockable headers voor een full-custom configuratie.

RAID 0/1

Door de toevoeging van een MPL HSRAID module, kan uw PIP48-1 configuratie van een front-accessible, hot-swappable HDD/SSD tray voorzien worden. De Intel® C246 chipset ondersteunt verschillende RAID configuraties. Zo kunnen de aanwezige HDD's/SSD's tevens als RAID 0/1 geconfigureerd worden. Hierdoor kunnen grote bestanden op een snelle en betrouwbare manier worden opgeslagen. De HDD of SSD kan zonder de PC uit te schakelen, op een veilige manier verwijderd worden.

Edge Computing & Intel vPro

Alle MPL PIP4X industriële embedded box pc’s zijn uitgerust met Intel® vPro™ technologie. De PIP48 is uitgevoerd met een Intel Xeon E-2176M processor, die deze technologie ondersteunt. Het Intel® vPro™ platform beschikt over Intel® Active Management Technologie (Intel® AMT). Met Intel® AMT wordt efficiënt proactief en reactief onderhoud van computer-eindpunten mogelijk gemaakt. Dit is van cruciaal belang gezien de huidige snelheid van technologische verandering. Vandaag de dag komen softwarepatches vaak voor en zijn vaak nodig in alle lagen van de stack. Intel® AMT biedt volledige besturingssysteemonafhankelijke externe controle van eindpunten, via bekabelde of draadloze verbindingen. Dit maakt o.a. het uitvoeren van wake en patch, systeem reimaging en systeem herstel mogelijk.

Krachtige KVM mogelijkheden

Doordat alle industriële embedded box pc’s over Intel® UHD processor graphics beschikken, kunnen technici met externe toetsenbord/ video / muisafstandsbediening (KVM) fouten vanaf een afstand opsporen. Dit brengt diverse voordelen met zich mee: onsite reparaties kunnen aanzienlijk worden gereduceerd, computing uptime neemt toe en de verstoring door geplande updates zal afnemen.

Extra systeembeveiliging met Intel® vPro™

Naast remote beheer biedt het Intel® vPro™ platform ook extra hardware security aan alle lagen in de computing stack van uw PIP46. Zo beschikt transparent supply chain over een mechanisme dat de authenticiteit van de hardware componenten bevestigd. Middels Intel® Software Guard Extensions (Intel® SGX) wordt de select code en data op uw industriële PC beschermt. Additioneel zorgt Intel® Authenticate Technology voor een extra PC login beveiliging.
Specificaties
 • Processor
  ProcessorIntel Xeon
  Processor serieCoffee lake
  Socket typeBGA1440
  Basisfrequentie2.7 / 4.4 GHz
  Aantal cores6
  TDP45 W
 • Geheugen
  GeheugentypeDDR4
  Geheugenslots2
  Max geheugen32GB
 • Video
  AansluitingenDisplay Port (DP) up to 4096x2160 and DVI-D
  (LVDS / eDP up to 1920 x 1200 optional)
  ChipsetIntel® UHD Graphics P630
 • Belangrijkste eigenschappen
  Kenmerken• Up to 64GB DDR4 memory
  • Fanless operation, also from -40°C to +65°C
  • Long term availability (Typically 10 years or more, 20+ years repair)
  • Extremely flexible
  • AMT / vPro support
 • Uitbreidingsmogelijkheden
  Uitbreiding slotsmPCIe
  2x mPCIe PCI Express Gen3, x1 lane & USB 2.0 (combined with mSATA)

  m.2
  2x communication slot (1x Key-A, PCIe/USB 2.0 & 1x Key-B, USB 3.x/PCIe/SATA), dual SIM connector

  PCIe/104
  1x PCIe/104 slot (4x PCIe x1 lane, x16 PEG port, 2x USB 2.0)
 • Poorten & Interfaces
  serial ATA interface2x SATA 3.0 ports
  Watchdog timerConfigurable granularity 1-255 sec. or 1-255 min.
  LAN poorten1
  Seriele poorten4
  USB 2.0 poorten4
  Audio interfaceIntel HDAudio signals, available on a 1 mm header, sound card (HDSOUND-1) is available
  Externe I/OGraphics Interfaces
  Display Port (DP) up to 4096x2160 (DP) and DVI-D (LVDS / eDP up to 1920 x 1200 optional)
  Triple display capable, ESD protected. Gen3 PCIe port x16 (PEG) for graphic card

  USB
  8x USB 3.1 ports, supports USB keyboards and mice as legacy devices
  4x additional internal USB2.0 ports

  LAN
  AMT / vPro support*, optional up to 5 LAN ports

  Serial Ports
  4x full modem RS232/422/485 ports, ESD protected and isolated on external DB9 connectors

  HDAudio
  Intel HDAudio signals, available on a 1 mm header, sound card (HDSOUND-1) is available
 • Opslag
  Opslag interfaceSATA
  2x SATA 3.0 ports

  mSATA
  2x mSATA Full-Mini Card combo socket with SATA 3.0 & USB 2.0

  m.2 1x NVMe or SATA SSD
 • Mechanische specificaties
  Type behuizingCompact fanless
  Afmetingen270 x 162 x 63/83/120mm
  MontageDIN-RAIL
 • Product eigenschappen
  Gewicht2,2kg
 • Electrische specificaties
  Input range10 - 36 VDC input range, ESD and EMC protected power input (optionally up to 110VDC) Protection against: up to -36 VDC over voltage, reverse polarity, up to 150V load dump
  Power consumption5-65 Watt (Enhanced Intel Speed Step Technology)
  Ignition controlCombinded power button and ignition input, specifically for vehicles
 • Omgeving specificatie
  Opslag temperatuur-45°C up to +85°C
  Operating Temperatuur-20°C/+60°C
 • Certificeringen
  standaardenThe PIP40 Family is designed to meet or exceed the most common standards. Particular references are:
  EMC
  EN 55022, EN 55024, EN 61000, MIL-STD-461E

  Shock & Vibration
  EN 60068

  Environmental & Safety
  EN 50155, MIL-STD-810G, EN 60601, EN 60950

  Approval List
  CE, IEC 60945, IACS E10
 • Generieke data
  FabrikantMPL
  Garantie36 Maanden
Downloads
 • Product aan uw winkelwagen toegevoegd

  Bekijk winkelwagen

  Product aan uw offerte aanvraag toegevoegd

  Bekijk offerte aanvraag