• acromag

     

Thingsdata is een onafhankelijke IoT system integrator die organisaties op alle niveaus helpt bij het realiseren van Internet of Things uitdagingen zowel nationaal als internationaal. Thingsdata is een Nederlandse organisatie gevestigd in Amsterdam en sinds 2015 actief. Met Thingsdata als partner kunt u losbreken uit traditionele businessmodellen of -processen en moderniseren door innovatieve IoT technologieën (M2M, LTE M, NB-IOT en LoRa) in te zetten.

Thingsdata signaleert steeds meer vragen over Internet of Things en identificeert deze kansrijke veranderingen en zet deze om met kwalitatieve en toekomst bestendige oplossingen.

De oplossingen van Thingsdata

Local & global IoT connectiviteit

IoT connectiviteit, zorgt ervoor dat uw installaties, apparaten en sensoren communiceren via uw eigen mobiele internet toegang. Thingsdata heeft M2M, LTE M, NB-IOT en LoRa technologieën standaard in het portfolio. Met dit portfolio aan IoT netwerken biedt Thingsdata voor iedere toepassing de juiste mobiele data oplossing. Er wordt intensief samengewerkt met een partnerecosysteem inclusief de beste roaming contracten nationaal en internationaal.

NB-IOT abonnement

Met NB-IOT is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via NB-IOT simkaarten. Het NB-IOT netwerk is speciaal ontwikkeld voor IoT toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van NB-IOT is sterker dan een 2G-netwerk en heeft een diepere penetratiegraad in gebouwen. Via NB-IOT kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken.

M2M abonnement

Met machine to machine (M2M) is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via beveiligde multinetwerk M2M-simkaarten. Thingsdata biedt verschillende M2M oplossingen in combinatie met flexibele contracten aan. Wij bieden M2M oplossingen voor zowel laag als hoog dataverbruik. De M2M-simkaarten roamen op het sterkste netwerk beschikbaar in elk land. Onze M2M-simkaarten zijn geschikt voor alle M2M toepassingen.

LTE M abonnement

Met LTE M is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via LTE M simkaarten. Het LTE M netwerk is speciaal ontwikkeld voor IoT toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van LTE M is sterker dan een 2G-netwerk en heeft een diepere penetratiegraad in gebouwen. Via LTE M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken.

LoRa abonnement

Met LoRa is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via het LoRa netwerk van KPN in Nederland of via het community LoRa netwerk van The Things Network of de enterprise variant The Things Industry. Het LoRa netwerk is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things toepassingen. Samen zoeken wij met u naar de meest geschikte oplossing voor uw organisatie. Onze LoRa oplossingen  zijn geschikt voor allerlei toepassingen.

4G simkaarten

4G is de snellere en stabielere opvolger van 3G. Snelle 4G verbindingen zorgen op de achtergrond ervoor dat allerlei devices moeiteloos en zonder haperingen internet toegang hebben. U kunt gebruik maken van 4G, 4G+ of 4G++, afhankelijk van de dekking en de provider. Ook voor IoT businesscases zetten wij 4G in. 4G kan grote hoeveelheden data aan inclusief een hoge snelheid en throughput. Veel devices in het veld (laptops, tablets en handhelds) hebben een 4G simkaart voor onafhankelijk internet toegang.

5G simkaarten

5G is de 5e generatie mobiel internet. En de opvolger van 4G. Eén van de grootste verbeteringen is de lage latency. Met 5G kunnen we straks met meer devices tegelijk nóg sneller downloaden en streamen. Zelfs op drukke plekken, zoals in stadions of op festivals. Maar 5G gaat verder, zo wordt 5G ook belangrijk in de verticals veiligheid, zorg en landbouw waar een snelle reactietijd van groot belang is. Let op: de 5G-frequentie die hogere snelheden mogelijk maakt is pas in 2022 beschikbaar.

Security

Met de IoT oplossingen van Thingsdata verzamelt en verstuurt u uw data afkomstig van installaties, apparatuur en sensoren naar de cloud. Er ontstaan prachtige mogelijkheden, maar u wilt wel dat uw data beveiligd wordt getermineerd richting de cloud. Wij helpen u om IoT veilig in te zetten. Wij geven tekst en uitleg over wat de verschillen zijn tussen toepassingen en welke richtlijnen er zijn vanuit de praktijk waarmee u uw toepassing beveiligt. Thingsdata biedt verschillende IoT security toepassingen.