Arcobel stelt zich voor: Douwe

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

Hallo Douwe! Jij bent bij ons Managing Director. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?

Als Managing Director ben ik eindverantwoordelijke voor onze vestigingen in Nederland en België. Samen met ons team zorgen wij ervoor dat we mooie innovatieve projecten realiseren in de hightech industrie.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Ik ben opgeleid in Technische Bedrijfskunde aan de hogeschool van Eindhoven. Het woord ‘technisch’ in de naam geeft al aan dat ik geïnteresseerd ben in techniek. Na mijn afstuderen, ben ik gaan werken bij een bedrijf in Den Bosch. Dit was voor mij niet de uitdaging die ik zocht en via een advertentie ben ik in 1997 terecht gekomen bij Arcobel.

Het bedrijf zat destijds in Oss en ik ben daar begonnen op de binnendienst met een taakaccent voor de marketing. Rond de eeuwwisseling is er een management buy-out geweest en is mij gevraagd om mee te gaan naar het nieuwe bedrijf dat werd gevestigd in Den Bosch. De naam ‘Arcobel’ ging, net als ik, mee. Daar zijn we met een klein team begonnen aan een avontuur. Hier voelde ik me vanwege de vele verschillende taken als een vis in het water.

Om terug te komen op de beginvraag: doe ik wat ik altijd al had willen doen? Ja. Ik heb een veelzijdige functie in het werkgebied van technologische computerinnovaties waar geen dag hetzelfde is en waar we met mooie projecten bezig zijn.

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Dat wordt steeds minder, maar toch nog steeds een stuk of vier tot vijf (voornamelijk in de ochtend).

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Lastig. Ik kan niet een specifieke dag noemen. Maar dat komt omdat er geen dag hetzelfde is. Soms bepaalt een telefoontje of e-mail in de ochtend de rest van de dag. Zo kan het voorkomen dat een klant in de ochtend belt met een uitdaging en dat we dan een uur later al bij die klant om de tafel zitten. Of krijgen we te horen een grote opdracht te hebben binnengehaald - dan worden de bezigheden daarop afgesteld. Ad hoc bezig zijn: dat vind ik superfijn.

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik meteen…

...naar huis om samen met mijn partner Anne-Marie het weekend in te luiden.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Het project dat we bij Onsight hebben gedaan was een erg mooie design-in. De klant kwam via de website bij ons voor advies over een klein moederbord. Dit zouden zij dan in een standaard HP-server plaatsen. Deze klant hebben we uitgenodigd op kantoor en om er eens goed naar te kijken, waaruit een topproduct is gekomen.

Dit kleine moederbord is uiteindelijk geïntegreerd in een volledig op maat gemaakt systeem. Er is een hele serie van modellen ontwikkeld die allemaal fungeren in een bedrijfsnetwerk om kwaadwillende buiten de deur te houden. Alle facetten die ons als Arcobel zo uniek maken zaten hierin, zoals uitgebreid technisch advies, productontwikkeling, lang identiek te leveren, en voorraad houden.

 

Wat is je lievelingslunch?

Nu ik veel thuis werk, is dat toch wel een lekker gebakken eitje op een boterham.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Wanneer het kan, werk ik thuis. Dat gaat prima met de werkzaamheden die ik verricht. Zelf heb ik een tijdje drie dagen op kantoor gezeten maar nu is het weer vier dagen thuis, één dag op kantoor. Voordeel is dat je heel efficiënt bezig bent, maar de gezelligheid van de collega’s mis ik wel.

 

Wat is je droomvakantiebestemming?

Ieder jaar gaan we naar ons favoriete plekje in Zuid-Spanje. Bij voorkeur zitten we dan in een appartement direct aan de kust. Aan de ene kant zien we de haven en de visafslag en aan de andere kant kijken we naar het strand en de boulevard. Het is altijd een prachtig gezicht als de vissersboten in de middag terugkomen met zwermen vogels om ze heen. Maar een heerlijke vakantie in op de Nederlandse Antillen: daar zeg ik ook geen nee tegen.

 

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?

Het blijft natuurlijk een must om mezelf daarbij continu te ontwikkelen op het gebied van nieuwe technologie. Dit vind ik zo leuk! Want wie heeft er nu een baan waar je klanten hebt die actief zijn diep onder de grond, in het International Space Station - en alles wat daartussen zit?