Arcobel stelt zich voor: Frank

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!Hallo Frank! Jij bent bij ons Technisch Commercieel Adviseur. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?

Ik houd mezelf bezig met het adviseren van klanten over bijvoorbeeld welk systeem het beste bij hun wensen past. Daarnaast maak ik calculaties en offertes, beantwoord ik vragen van klanten, behandel ik klachten en werk ik mee aan de opstart van een nieuwe medische productlijn.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Ik ben benaderd door een recruiter die deze baan goed bij mij vond passen. Het technische heeft mij altijd al aangesproken en de voorkennis en interesse die ik heb voor IT-hardware maakten de keuze makkelijk.

Het liefste werk ik met technische producten en in een bedrijf waar geen dag hetzelfde is. Er moet genoeg afwisseling in het werk zitten. Dat is bij Arcobel het geval!

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Maximaal drie, maar vaak minder.

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Dat moet mijn eerste werkdag zijn. Het was midden in de zomervakantie, waardoor veel collega’s nog op vakantie waren. Het is altijd even wennen in een nieuwe omgeving, want je moet de werkwijze van het bedrijf nog leren kennen.

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik meteen…

… een flink stuk fietsen op mijn racefiets! In de zomer en lente lekker buiten en als het vroeger donker is op mijn fietstrainer.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Mijn allereerste project. Dat begon met het inventariseren van de wensen van de klant, het zoeken van passende componenten, maken van een calculatie en het uitbrengen van een offerte. Het is mooi om zo’n proces vanaf het begin mee te maken en het leukste is natuurlijk als de klant uiteindelijk ook systemen gaat bestellen.

 

Wat is je lievelingslunch?

Dan ga ik toch voor een boterham met kroket. Maar het blijft lastig kiezen...

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Het is wel heel erg wennen dat je veel minder op kantoor bent en dat je ineens moet overleggen via Zoom en Teams. Voor mij was het voordeel dat ik een huis gebouwd heb en dat ik het daardoor net iets beter kon volgen als bijvoorbeeld de elektricien of loodgieter vragen hadden. Ook prettig: ik heb nu geen reistijd en thuis kan ik erg rustig werken.

 

Wat is je droomvakantiebestemming?
   

Ik zou heel graag een keer naar Zuid-Amerika willen. Maar mij maak je al heel blij als ik met de racefiets de Spaanse bergen in kan.

 

Wat zou je de komende tijd nog willen leren?

Er zijn nog genoeg producten waar ik mijn kennis van kan verbeteren. Daar wil ik erg graag aan werken, om de klanten nog beter te kunnen helpen. Daarnaast hoop ik de komende tijd nog aan een aantal grote projecten te werken.