Arcobel stelt zich voor: Ingrid

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

 

Hallo Ingrid! Voor tien punten: wat is je functie bij ons?

Heel eerlijk heb ik geen idee welke titel aan mijn functie hangt. Maar ik zorg ervoor dat alle orders goed in ons systeem komen: alle inkopen worden door mij gedaan. Ik hou alle levertijden richting klant in de gaten en hou ze geïnformeerd. Ook zorg ik er natuurlijk voor dat alle ingekochte goederen op tijd binnen komen.

De laatste tijd heb ik ook een deel van de marketing opgepakt. Ik maak en verstuur mailingen en ik zorg ervoor dat er regelmatig wordt gepost op LinkedIn.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Heel lang geleden, na mijn opleiding tot directiesecretaresse, begon ik als secretaresse bij Arcobel. Ik zat achter de balie, beantwoordde de telefoon en zorgde ervoor dat de faxen verzonden werden. Beetje bij beetje ben ik verschillende dingen erbij gaan doen. Bijspringen als iemand druk of ziek was. Zo heb ik alle afdelingen wel leren kennen.

Voor een lange tijd was ik verantwoordelijk voor alle logistiek, inkoop en verkoop. Eerlijk gezegd ben ik blij dat ik niet veel meer hoef te doen in het magazijn (alleen nog ter ondersteuning): dat was op sommige dagen toch wel zwaar. Ik vind wat ik nu doe het leukste wat er is.

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Veel, heel veel. Ik durf ze niet eens te tellen. Ik ben wel iemand die langzaam drinkt. Dus in mijn verdediging: ik haal wel veel kopjes koffie, maar gooi meestal het laatste deel weer weg omdat het alweer koud is geworden. Misschien valt het dus wel mee...

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Poe, ik werk al zo lang bij Arcobel. Het is een heel leuk bedrijf en we hebben het onderling erg gezellig samen. Dus er gebeurt eigenlijk elke dag wel iets waar we heel smakelijk om kunnen lachen. Verhuizingen, verandering van personeel, een nieuw computerprogramma: er is zoveel gebeurd. Misschien is de huidige Corona-crisis nog wel de meest aparte periode die we meemaken. Opeens blijven veel collega’s thuis om te werken. Toch moeten we allemaal door!

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik meteen…

...vlug naar huis, want vrijdag is frietdag! Met een superfrikandel speciaal, alsjeblieft.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

We hebben een keer een heel groot project gedaan voor Nokia. Ik stond toen nog in het magazijn en zorgde voor de inkoop. Dat betekende veel orders plaatsen. Levertijden waren belangrijk, zeker ook omdat alle onderdelen ook weer samengebouwd moesten worden. Het was een hele drukke tijd waarin we niks uit het oog mochten verliezen. Maar als het dan allemaal lukt, is dat natuurlijk top.

 

Wat is je lievelingslunch?

Op het werk hebben we wel eens van die heerlijk luxe belegde broodjes, met zalm bijvoorbeeld. Lekker hoor! Thuis ben ik dol op toast met omelet - sunny side up en met tomaat on the side. Hmmm.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Natuurlijk was dit raar, ineens heel veel collega’s die thuis bleven werken. Maar toch had het iets. We bleven met een klein groepje achter op kantoor. We hielpen elkaar en zorgde ervoor dat alles goed doorliep. Eigenlijk hadden we het met dit kleine groepje haast nog gezelliger samen dan dat we het normaal al hebben. Altijd koek en snoep op voorraad: dan gaat het prima. Ik ben blij dat ik op locatie mocht blijven werken. Dan kon ik tenminste nog de deur uit.

 

Wat is je droomvakantiebestemming?
   
Dat hoef je me geen tweede keer te vragen: The Nautilus Resort op de Malediven. Je kent het wel, van die superdeluxe huisjes op palen in de oceaan - natuurlijk wel met eigen zwembad. Tja, dat is de droomvakantie. Gelukkig ben ik ook heel blij in Frankrijk: wijntje en stokbroodje met brie erbij.

 

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?

Ik ben blij met wat ik nu allemaal doe. Ik wil er gewoon voor blijven zorgen dat het allemaal goed blijft lopen. Verder vind ik het deel wat ik nu doe voor de marketing ook wel erg leuk. Dus daar zou ik wel meer over willen leren.