PLC to Cloud: de nieuwe IoT Cloud oplossing voor machinebouwers

Realtime monitoring van industriële sensors en PLC’s op de manier die jij wenst? In een paar stappen is je eigen configuratie online en is je data inzichtelijk met de PLC to Cloud app op Insight, het IoT platform van AnyWare.

Jij weet welke data je als beheerder van industriële systemen nodig hebt. PLC to Cloud levert die data. Realtime, no code, plug & play.

Realtime inzicht in de prestaties en beschikbaarheid van industriële systemen. Het Insight IoT platform weet wat machinebouwers, installatie partners en andere beheerders van industriële systemen aan data nodig hebben. Met Insight cloud is een plug & play integratie van je machine mogelijk zonder code. Programmeer vaardigheden zijn niet nodig om een volledig overzicht te hebben van de systeem data. De informatie is inzichtelijk via PC, laptop, tablet en op mobile devices. De essentiële systeemwaarden definieer je zelf en stel je eenvoudig in via de cloud console. Jij bepaalt op welke wijze jezelf of de operators en technici bij overschrijding van de ingestelde waarden worden geïnformeerd.

Over AnyWare en Insight

AnyWare is net als Arcobel onderdeel van de Dual Inventive groep. AnyWare levert een end-to-end oplossing om assets te monitoren. Initieel waren deze assets voornamelijk bedoeld voor het monitoren van het spoor, maar tegenwoordig is AnyWare ook bij vooraanstaande projecten buiten het spoor domein betrokken. Mede dankzij de oorspronkelijke focus, zit een robuust platform ontwerp sterk verankerd in het DNA van AnyWare en is veiligheid een kernwaarde.

Insight is het volledig in eigen beheer ontwikkelde IoT Cloud platform van AnyWare en is één van de applicaties voor asset monitoring en bijkomend service beheer. Insight vormt de solide basis voor een breed portfolio aan draadloze low-power apparaten die in combinatie met het platform en applicaties het mogelijk maakt om uw assets AnyWare in de wereld te monitoren en te beheren. Het totale ecosysteem is modulair, plug and play en is volledig als een service in te zetten, en vormt de basis voor de PLC to Cloud oplossing.

Dit is hoe het werkt. 

Navigateworxx PLC to cloud

Insight Cloud: een doordacht platform als betrouwbare basis.

Het Insight Cloud platform is ontwikkeld vanuit een doordachte standaardisatie filosofie. Waar andere systemen vaak beperken via een eigen Eco systeem, maakt Insight het je makkelijk door een soepele integratie met andere data silo’s van PLC-, machine- en IoT data landschappen binnen jouw organisatie. Daardoor heb je niet met allerlei losse ecosystemen te maken maar werk je met één overkoepelend systeem waarin alle data beschikbaar zijn: Insight Cloud.

Connectiviteit: standaard, maatwerk en het hoogste veiligheidsniveau. Geen probleem met Insight.

De routers en gateways staan garant voor een directe veilige integratie met de Insight cloud. De solution stack is modulair samengesteld waardoor je als eindgebruiker diverse toepassingen kunt laten ondersteunen. Voor de meeste applicaties voldoet de standaard industriële gateway en is data plug & play vanuit jouw industriële toepassing in het Insight platform beschikbaar. Denk hierbij aan het maken van analyses en het genereren van alerts.

Voor maatwerk in een complexe omgeving zijn speciale custom gateways beschikbaar, waarmee vrijwel alle machine- en IoT data kunnen worden geïntegreerd. Door toepassing van private APN wordt data integriteit gegarandeerd. En ben je op zoek naar een hoger veiligheidsniveau? Dan is een optionele toevoeging waarvoor we encryptie en VPN technologie toepassen beschikbaar. Zo is Insight volledig compliant met uw security protocol.

 

Data analytics en overzichtelijke dashboards.

Het Insight platform biedt verschillende methoden om data zichtbaar te maken. Met behulp van widgets creëer je een overzichtelijke presentatie van belangrijke data, met behulp van reguliere en statistische widgets worden afwijkende waarden direct zichtbaar. Door het instellen van alerts en tresholds is efficiënt plannen van onderhoud en het voorspellen van calamiteiten kinderspel. Insight helpt met het optimaal inrichten van een predictive maintenance strategie.

Insight dashboards zijn op ieder moment beschikbaar in een internet browser of mobiele app op IOS en Android. In geval van een alert door een overschreden treshold kan een op feiten gebaseerd besluit worden genomen om direct in te grijpen of om onderhoud op een geschikt moment in te plannen.

 

Brede ondersteuning van PLC’s en industriële sensors.

De PLC to Cloud gateways kunnen door toepassing van Smart App’s worden voorzien van o.a. Modbus en Lightweight M2M integratie. De meest optimale integratie wordt geïnstalleerd op de gateway en ingericht om de gewenste systeem registers op het Insight cloud platform te ontsluiten. Zodra de gateway is aangesloten start de upload van data op basis van een vooraf gedefinieerde interval. De opstelling kan door standaard integratie met mobiele data, volledig geïsoleerd van het productie netwerk worden ingericht. PLC to Cloud integratie verstuurt uitsluitend data naar het IoT platform om inzicht in de omgeving te verschaffen, er worden geen systeem parameters gewijzigd.

De gateway kan door toepassing van VPN technologie op verzoek worden ingericht voor remote configuratie; uit veiligheidsoverwegingen is dit standaard niet ingericht. De afweging tussen toegang, inzicht en controle wordt gemaakt door jou, beheerder van het industriële systeem. Jij  weet immers het best hoe het interne proces en taakverdeling is ingericht. 

PLC to Cloud maakt gebruik van standaardisatie in connectivity met Industriële systemen en kan overweg met een veelvoud aan protocollen zoals: Modbus RS485/RS232, Modbus TCP, BACnet/IP, Digital Input, Ethernet/IP en OPC UA. Indien gewenst kan door middel van maatwerk de integratie op de bedrijfsspecifieke situatie worden afgestemd.

Waarom zou je kiezen voor PLC to Cloud?

    ● End to end, no code, plug & play, ready to use 
    ● Alle data beschikbaar via een app (IOS, Android)
    ● Instellingen beheer je gemakkelijk via de cloud console
    ● Soepele integratie met andere data silo’s binnen je organisatie
    ● Modulair samengestelde solution stack voor extra flexibiliteit
    ● Widgets, alerts and tresholds garanderen optimaal overzicht essentiële data
    ● Toekomst bestendig door toepassing van IPSO standaard voor IoT data.

 

PLC to Cloud praktijkcase | Realtime monitoren van oliekwaliteit via IoT oplossing

Des-Case/RMF Systems is een wereldleider op het gebied van het ontwerpen van innovatieve oplossingen voor bescherming van hydrauliek & smeerolie tegen vervuiling. De levensduur van mechanische apparatuur is direct gerelateerd aan hoe goed het onderdeel is gesmeerd tijdens de werking, maar de kwaliteit van een smeermiddel kan negatief worden beïnvloed door vocht en andere verontreinigingen. In de praktijkcase lees je hoe de realtime monitoring van de oliekwaliteit via IoT oplossing PLC to Cloud verloopt.

 

 

Meer weten?

Benieuwd naar de impact van Insight op jouw werkomgeving? Neem dan contact op met Menno Langedijk, hij helpt je graag verder.

 

Mail ons