Arcobel stelt zich voor: Rick

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

Hallo Rick! Jij bent bij ons kwaliteitsmedewerker en medewerker binnendienst. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?
           

Ik ben betrokken zowel bij het kwaliteitsmanagement (intern en extern), als bij de verkoop vanuit de binnendienst. Regulier salescontact, communicatie naar klanten en het onderhouden van klantcontact zijn onderdelen van mijn werkzaamheden. Ik maak verder onder andere offertes en probeer de meest passende oplossing richting klanten te vinden voor hun problemen en inkomende vraagstukken. Bij afwezigheid van Ingrid komt daar tevens een stukje inkoop en orderinvoer bij.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Door mijn HBO-afstudeerscriptie. Onder begeleiding van Douwe heb ik een scriptie-onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van de B2B e-commerce-markt. Na het behalen van mijn studie ben ik bij Arcobel gestart als kwaliteitsmedewerker en heb ik vervolgens de stap gemaakt om dit te combineren met een functie in sales binnendienst.

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Gemiddeld drie.

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Mijn eerste werkdag als medewerker in plaats van stagiair. Het was mijn eerste fulltime baan na het behalen van mijn studie. De switch van stagiair naar medewerker was erg leuk!

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik het liefst...

...de stad in om een hapje te eten en iets te drinken met vrienden.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Ik heb met betrekking tot kwaliteitsmanagement veel geleerd van het ISO 9001-traject. Met betrekking tot mijn binnendienstwerkzaamheden leer ik van elk project nieuwe dingen.

 

Wat is je lievelingslunch?

Een ‘12 uurtje’ of Brabantse worstenbroodjes.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?
  

Tijdens de eerste aanscherpingen van de maatregelen omtrent Covid-19 was ik op vakantie in de VS. Toen ik terugkwam in Nederland, was het even wennen om direct vanuit thuis te werken. Ik denk niet dat Covid-19 voor mij persoonlijk voordelen heeft gehad, behalve dat je soms de gezelligheid in je directe omgeving meer waardeert.

 

Wat is je droomvakantiebestemming?

Ik zou graag nog eens een roadtrip maken door Zuidoost-Azië of de VS.

 

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?

Sinds het begin van mijn carrière bij Arcobel leer ik eigenlijk iedere dag nieuwe dingen. Ik wil de komende tijd blijven doen wat ik doe. Mezelf meer ontwikkelen in deze functies, om klanten nog beter van dienst te kunnen zijn.