Arcobel stelt zich voor: Ronnie

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

Hallo Ronnie! Jij bent bij ons account manager. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?

Het beheren van relaties, zorgdragen voor het inventariseren van klantbehoeften en dit vertalen naar specifieke hardware oplossingen. Verder het uitbrengen van offertes en begeleiden van opdrachten tot het moment van levering. Daarbij zoek ik ook naar nieuwe mogelijkheden in de markt.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Na mijn studie Commerciële Economie ben ik bij Arcobel begonnen omdat ik altijd al interesse heb gehad in computerhardware. Een verkoop gerelateerde functie was mooi te combineren met mijn commerciële achtergrond.

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Ha! Ik drink geen koffie.

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Ergens begin maart 2020, toen bekend werd dat we een aanbesteding hadden gewonnen. Geweldig nieuws, zeker vanwege alle tijd die er op voorhand ingestoken was.

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik meteen…

...lekker naar huis, van het weekend genieten.

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Eén van de aanbestedingstrajecten. Hier heb ik te maken gehad met het hele proces: van aanbieding tot gunning. En daarna uiteraard de verdere voortgang.

 

Wat is je lievelingslunch?

Een uitsmijter.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren?

Ik was een van de weinige die op kantoor kon blijven werken. Op dat vlak is er dus niet veel veranderd. Het is een stuk rustiger, aangezien de meerderheid wel vanuit huis werkt. De online meetings blijven wel even wennen…

 

Wat is je droomvakantiebestemming?
   

Er zijn nog veel bestemmingen waar ik graag eens heen zou gaan, de VS is er hier één van.

 

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?

De Embedded-markt staat absoluut niet stil. Het is dan ook van belang om goed op de hoogte te blijven van alle technische ontwikkelingen. Hierboven schreef ik al over het huidige aanbestedingstraject waarvan ik veel leerde: ik hoop meer ervaring op te doen met soortgelijke projecten aangezien je dan meer als projectleider fungeert, wat bijdraagt aan de verdere persoonlijke ontwikkeling.