Arcobel stelt zich voor: Hans

Samen leveren we al sinds 1974 embedded hardware-oplossingen en -advies aan de industriële sector. Zonder onze medewerkers was dit nooit gelukt. Zij staan elke dag voor elkaar en onze klanten klaar: nu is het tijd dat zij eens in het zonnetje worden gezet. Wie werken er bij Arcobel? Hoe gaan zij om met Covid-19, hoeveel koppen koffie drinken ze per dag en wat zijn hun dromen? Maak kennis met Arcobel!

Hallo Hans! Jij bent bij ons Business Development Manager. Kan je eens vertellen wat dat ongeveer inhoudt?

Naast lid van het managementteam, waarin we de visie en de strategie bespreken, houd ik me vooral bezig met verkoop, marketing en technische support. Daarnaast ben ik vraagbaak voor het salesteam.

 

Hoe ben je bij Arcobel terecht gekomen? Wilde je altijd al doen wat je nu doet?

Na een technische opleiding en een aantal jaren gewerkt te hebben als designer bij een grote multinational, kwam ik erachter dat ik geen vierkante ogen had.

Ik kan sneller praten dan typen. Vanuit de supportafdeling bij Arcobel, waar ik trainingen, pré- en after-sales-support heb gegeven, ben ik terechtgekomen in de verkoop. Met name de combinatie van techniek en het contact met diverse klanten en leveranciers spreekt mij aan.

 

Hoeveel koppen koffie drink je per dag?

Dat zijn er maximaal vijf. Ze moeten wel puur en sterk zijn: echte cafeïnebommen.

 

Is er een werkdag die je je tot op de dag van vandaag nog herinnert?

Technisch adviserende verkoop blijft voor mij het leukst om te doen. Ik was ooit bij een gefrustreerde klant, die al verschillende verkopers op bezoek had gehad die hem niet verder konden helpen. Samen de mouwen opstropen en naar oplossingen zoeken: dat geeft me de meeste voldoening. Een compliment van de klant ontvangen is dan natuurlijk de kers op de taart.

 

Vul aan: Op vrijdagmiddag na 17.00 uur ga ik meteen…

… frietjes eten met de kleinkinderen!

 

Van welk project heb je tot nu toe het meeste geleerd?

Het meeste heb ik geleerd van een innovatief systeem dat ik samen met defensie heb ontworpen. In dit systeem zitten onderdelen van diverse leveranciers van over de hele wereld. Een combinatie van standaard onderdelen en specifiek op maat gemaakte modules. Naast de combinatie van techniek en commercie, speelden ook politieke aspecten een rol. Dit was uiterst leerzaam.

 

Wat is je lievelingslunch?

Mijn lunch stelt niet zoveel voor. Meestal eet ik een paar meegebrachte boterhammen achter het bureau of het stuur op.

 

Hoe heb jij werken tijdens Covid-19 ervaren? Wat zijn de voordelen van deze periode geweest voor jou?

Ik merk dat ik vanuit huis heel efficiënt kan werken. Je mist wel de interactie van het kantoor. Om de een of andere reden is thuiswerken ook behoorlijk intensief.

 

Wat is je droomvakantiebestemming?

Lekker de bergen en de natuur in om te wandelen en foto’s te maken. Geen resort, maar liever op een camping met mensen om me heen.

 

Waar wil je je de komende tijd nog in ontwikkelen?

Techniek blijft uitdagend en innoverend. Artificial intelligence, machine learning, grafische technieken, predictive maintenance - allemaal nieuwe ontwikkelingen die mij uitermate boeien.